TONI PERUŠIČ

maratonec in ultramaratonec

toni perušič

Rojen 23. 8. 1963 iz manjšega naselja Butoraj blizu Črnomlja v Beli Krajini.

Že od 1994 živi in dela v Ljubljani.

Toni je od nekdaj imel rad šport. Od petnajstega leta dalje se je deset let aktivno ukvarjal z igranjem nogometa za NK Bela Krajina v Črnomlju.

Že med služenjem vojaškega roka je sodeloval na krosih, ki so bili organizirani s strani Jugoslovanske vojske v nekdanji Jugoslaviji.  

Ko se je začel intenzivneje ukvarjati s tekom in se udeleževati organiziranih tekov 10 - 15 km, je kmalu ugotovil, da so mu te razdalje preprosto prekratke in se je postopoma začel pripravljati na maratone in še pred prvim pretečenim maratonom je ugotovil, da bo tudi to premalo. Postal je ultramaratonec. Prvega ultramaratona se je udeležil leta 2001 Slovenj Gradec - Maribor (65 km). 

Temu so sledili še številni maratoni in ultramaratoni ne samo v Sloveniji pač pa tudi v tujini. Tako se je udeležil tekmovanj v Avstriji, Italiji, na Hrvaškem, Srbiji, Madžarskem, Španiji in Švici ter Grčiji, kjer je vsako leto ena najtežnjih preizkušenj vzdržljivosti na svetu. Te mu zaenkrat še ni uspelo premagati v celoti. Vendar Tonija njegova vztrajnost in želja po premagovanju vedno večjih razdalj žene dalje. In kot pravijo za smučarske skakalce, da so lovci na daljave, bi lahko enako rekli za Tonija Perušiča, le da razdalje premaguje na trdnih tleh z veliko mero vztrajnosti, priprav in predvsem trdne volje.

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.